När du bokar din cykel här på jonnabike.se anger du dina konto eller kreditkortsuppgifter. Vi drar sedan din abonnemangskostnad per automatik varje månad tills du har sagt upp ditt abonnemang, precis som dina övriga tjänster som t.ex. Netflix eller Spotify.

Betalning för första månaden dras direkt vid beställning. Efter att du ha bekräftat och godkänt cykeln, kommer vi att lägga din nästa betalningsdag 30 dagar fram i tiden. På så sätt betalar du inte för fler dagar om du bokar flera dagar i förväg. 

Skulle ditt kort bli stulet eller giltighetstiden löpa ut kan du logga in och ange nya uppgifter på "Mina sidor". 

Kan vi av någon anledning in dra ditt kort så skickar vi ett påminnelsemail och ber dig uppdatera. Vi försöker dra från ditt kort i upp till 8 dagar från ditt betaldatum. Om din betalning inte går igenom kan du antingen:

  • Följ länken från mail för att uppdatera dina uppgifter, vilket kan generera ett "nytt" köp. Gör isf ett nytt köp med alternativet upphämtning så kommer detta synkroniseras med ditt tidigare abonnemang.
  • Går inte detta (eller har du inte fått mailet) så loggar du in på din profil på Jonna och uppdaterar dina kortuppgifter.
  • Lyckas du inte med detta heller så är sista alternativ att skapa ett nytt abonnemang på samma prisnivå. Meddela därefter support så tar vi bort ditt gamla kontrakt och behåller ditt ursprungliga startdatum.

Om vi fortfarande inte har fått betalning 7 dagar från ditt senaste betaldatum så lägger vi ditt abonnemang på faktura med en fakturaavgift på 30 kr.